Sponsor: www.paydayloansintheusa.com
Uusia runoja Suomalaiseen messuun

Hae sivustolta

Runokilpailu on päättynyt!

 

Kilpailun loppuun mennessä (maaliskuu 2016) RadioDei sai liki 1000 uutta runoa ja tekstiä. Raadilla oli melkoinen työ lukea kaikki tekstit ja valita niistä parhaat  jatkokäsittelyä varten. Näistä osa päätyy uuteen Suomalaisen messun juhlaversioon ja osa jatkaa kenties elämäänsä jossain muussa muodossa.

 

Runokilpailun tekstien jatkokäsittelyä hoidetaan kilpailun järjestäjän eli RadioDein toimesta. Jos lähetit tekstejä kilpailuun ja haluat kysyä niiden mahdollisesta jatkosta, ota yhteyttä suoraan RadioDeihin.

 

Kiitos kaikille osanottajille mahtavasta työstä ja hienoista teksteistä! Tulos yllätti meidät positiivisesti!

 

 

 

 

Omia tekstejä juhlavuoden messuun

 

Vuonna 2017 on aihetta juhlaan! Radio Dei täyttää 20 vuotta ja itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlan kunniaksi Lasse Heikkilä säveltää huippusuositusta Suomalainen messu –produktiosta pidemmän juhlaversion.


Radio Dein kuuntelijoilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus saada oma kynänjälki uudistuvan Suomalaisen messun lauluihin. Radio Dei järjestää runokilpailun, jonka sadosta inspiroivimmat tekstit Lasse Heikkilä säveltää lauluiksi uuteen juhlavuoden Suomalaiseen messuun. 

 

 

Messuun sävellettävien runojen viimeinen toimituspäivä on 31.3.2016. Sen jälkeen ei runoja enää oteta sävellettäviksi. Runokirjaan ne voivat silti vielä päätyä. Runot toimitetaan tekstimuotoisena sähköpostilla Radio Dein osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Uusista lauluista on luvassa äänite kevääksi 2017. Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 Suomalainen messu lähtee mittavalle Suomen kiertueelle, jossa myös Radio Dei on vahvasti mukana. Kuuntelijoiden lähettämistä runoista on suunnitteilla myös runokirja Radio Dein ja Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Kuuntele tästä Lasse Heikkilän runokilpailuun liittyvä haastattelu Radio Deissä 21.1.2016 (Linkki tulossa)

 

Runokilpailun ohjeet ja säännöt

 

1. Toivomuksia runojen ja laulutekstien sisällöstä

Sisällön kärkenä on Suomi ja suomalaiset, pohjoinen sitkeä kansa. Suomen luonto saa olla vahvasti edustettuna. Kristillinen perinne ja turva Jumalassa ovat tärkeitä teemoja. Tekstien tyylin olisi hyvä olla linjassa Suomalaisen messun jo olemassa olevien laulujen kanssa. 

Lasse Heikkilän erityistoiveita 12.1.2016:
”Kahden tarvittavan laulun teemat on selvillä:

Ensimmäinen on kiitos itsenäisestä Suomesta ja kaikesta mahdollisesta mikä siihen liittyy: kieli, rajat, markka,...
Toinen teema on evakot. Se linkittää sota-ajan olosuhteet myös nykyaikaan pakolaisvirtoineen. Karjalan murteella kirjoitettu teksti olisi plussaa.

Ja sitten: mitä vain Suomalaisesta messusta puuttuu, jotain mitä alkuperäisversion tekstinkirjoittajat eivät ole tulleet ajatelleeksi, mutta runoilijan mielestä kuuluisi mukaan.”

2. Aikataulu

Viimeinen päivä runojen toimittamiseen on 31.3.2016. Tämän jälkeen saapuneita runoja ei enää sävelletä Suomalaiseen messuun, mutta voidaan vielä käyttää mahdolliseen runokirjaan vuonna 2017. 

Suomalaisen messun juhlaversioon mukaan valituista lauluteksteistä informoidaan tekijöitä 31.5.2016 mennessä. Runokirjan osalta päätökset tehdään vasta myöhemmin.

3. Oikeus muokkauksiin ja tekijänoikeudet

Tekstin säveltäminen toimivaksi laulumelodiaksi edellyttää usein muokkauksia tekstiin. Lasse Heikkilällä on oikeus tehdä teksteihin muutoksia alkuperäistekstiä kunnioittaen. Laulutekstin hiomisessa voidaan käyttää myös ulkopuolista tekstiammattilaista. Myös tekstin tekijältä itseltään voidaan toivoa tarvittavia muokkauksia.

Jos tekstiä on muokattu alkuperäisestä, jaetaan laulun tekijänoikeudet tekstin osalta niiden prosentuaalisten osuuksien mukaan, mitä kenenkin toimesta on laulutekstiin tuotettu. Jos teksti käytetään alkuperäisessä muodossaan, jaetaan tekijänoikeudet tasan säveltäjän ja sanoittajan kesken. 

4. Oikeus ensijulkaisuun 

Radio Deillä tai Radio Dein osoittamalla kolmannella osapuolella on oikeus ensijulkaisuun runokilpailuun lähetettyjen runojen ja laulutekstien osalta. Tekijä sitoutuu olemaan julkaisematta teostaan muiden osapuolien kanssa ennen alla mainittua takarajaa. Julkaisulla tarkoitetaan äänitettä tai painojulkaisua. Tekstiä saa kuitenkin vapaasti esittää julkisesti laulamalla tai lausumalla.
Ensijulkaisuoikeus raukeaa, kun ensijulkaisu on Radio Dein tai kolmannen osapuolen toimesta saatettu kuluttajan saataville, tai viimeistään 31.12.2017. Tämän jälkeen tekijällä on oikeus käyttää tekstiään haluamallaan tavalla.

5. Maksettavat korvaukset

Lauluihin valituista teksteistä tekijä on oikeutettu normaaleihin tekijänoikeustuloihin levymyynnin ja laulun julkisten esitysten mukaan. Korvaukset maksetaan Teoston kautta, joten Suomalaiseen messuun tekstinsä saaneen kirjoittajan kannattaa viimeistään vuoden 2016 lopussa liittyä Teosto ry:n jäseneksi.
Mahdolliseen runokirjaan valituista runoista tekijälle annetaan kirjan kustantajan toimesta 20 euron korvaus ja kolme tekijäkappaletta runokirjasta. Jos tekijä ei halua runoaan julkaistavan näillä ehdoilla runokirjassa, voi siitä mainita runon lähettämisen yhteydessä.

6. Runojen lähettäminen

Runot voi lähettää sähköpostitse tekstimuotoisena osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


7. Kilpailun säännöt

Tekstin lähettäjä sitoutuu tekstin lähettämishetkellä voimassa oleviin sääntöihin.