Osana virallista juhlavuoden ohjelmaa

Hae sivustolta

Osaksi juhlavuoden ohjelmaa

SuomiFinland100 banneri sininen RGB 790x444 14844

 

Valtioneuvoston kanslia on 18.3.2016 liittänyt Suomalainen messu” -hankkeen

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. 

 

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Virallisena juhlavuoden kumppanina Suomalainen messu rakentaa omalta osaltaan siltaa suomalaisuuteen, meidän historiaan ja nykypäivään. Kumppanuus auttaa meitä näkymään mutta myös velvoittaa meitä rakentamaan Suomea yhdessä. Mutta sitähän suomalaisuus parhaimmillaan on ollutkin kaikki nämä vuodet! Yhdessä tekemistä ja rakentamista.

 

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 rakennetaan kansalaisten ja organisaatioiden yhteistyönä. Valtioneuvoston kanslia on asettanut Suomi 100 -hankkeen koordinoimaan valmistelua. Hankkeen sihteeristö jakaa tietoa, aktivoi toimijoita ja kytkee yhteen kumppaneita tekemään juhlavuoden ohjelmaa. Sihteeristön työtä ohjaa säännöllisesti kokoontuva hallitus. Juhlavuoden yleiset linjat hyväksyy pääministerin johtama valtuuskunta, jota edustavat laajasti yhteiskunnan eri tahot. 


Lue lisää: suomifinland100.fi