Depression Life Insurance . Công ty oppabet nổi bật giữa các công ty cá cược trực tuyến khác
Juhlavuoden versio

Hae sivustolta

Suomalaisen messun juhlaversio 2017

Positiivisella tavalla suomalainen

 

Suomen lippu

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan  kunniaksi Lasse Heikkilän Suomalainen messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea 2017.  Noin puolentoistatunnin mittaisen sävelteoksen aikana katsojat pääsevät keskelle suomalaisen luonnon kauneutta multimediaesityksenä, vierailevat monissa suomalaisuuden musiikkityyleissä pohjalaisesta uhosta Itä-Suomen iloisuuteen sekä voivat elää uudelleen satavuotisen Suomen ilot ja surut. Teos koskettaa monin tavoin itsenäisyyden ajan historiaa ja on musiikillisesti sukua suomalaiselle kansanmusiikille. Runebergin perinnön viitoittamalla tiellä eri heimojen tunnuspiirteet erottuvat tyylien ja tunnelmien kirjoissa. Tekstissä hehkuvat suomalaiset luontokuvat.

Lasse Heikkilän Suomalainen messu on messun muotoon rakennettu sävelteos. Se esitettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 1998 Turku-areenalla ja vuosituhannen vaihteen jälkeen esittämistä varten perustettu Valkia-ryhmä esitti sen erilaisissa yhteyksissä peräti 250 kertaa. Viime vuosina ryhmän tahti on harventunut ja se vetäytyy tauolle syksyllä 2015.

JÄrvimaisema

Juhlavuoden toteutukseen on rakennettu teoksesta juhlavampi ja näyttävämpi versio. Juhlaversio tuo esiintyjien taakse heijastettavan kuvamateriaalin.  Korkealaatuinen videomateriaali vie esiintyjät luontomaisemiin vaihtuvien vuodenaikojen keskelle. Arkistomateriaalin avulla siirrytään välillä sota-aikaan ja muihin kansakuntamme historian vaiheisiin. Laulajat ja tanssijat maalaavat elävän taustan eteen musiikin ja liikkeen ilotulituksen, jota pelimanniryhmä säestää.

Suomen lipun tapaan Suomalainen messu muistuttaa nykypolvia kristinuskon merkittävästä roolista maamme itsenäistymisen aikoihin. Sen hengellisyys nousee kansamme yhteisistä juurista. Suomalainen messu ei kuitenkaan leimaudu minkään kirkkokunnan tai herätysliikkeen omaisuudeksi. Se sopii koko kansan yhteiseen juhlaan.

Suomalaisesta messusta on tullut nopeasti klassikko. Monet sen lauluista löytyy useista laulukirjoista ja eri artistien äänitteiltä. Sen äänitteet, videot ja nuottikirjat ovat menekillään piristäneet kristillistä kirja- ja musiikkikauppa-alaa. Kymmenet musiikkiryhmät ja kuorot ovat työstäneet omia versioitaan teoksesta sekä konsertti- että jumalanpalvelustoteutuksina. Myös siirtolaiskohteet ulkomailla ovat ottaneet messun omakseen, kuvaahan se juuri heidän historiaansa vertaansa vailla olevana kokonaisuutena. Messu on käännetty Pohjanmaalla myös ruotsinkielelle ja esitetty rannikkoseudun ruotsinkielisillä alueilla.

Palautteen mukaan Suomalainen messu on nostattanut tervetta kansallista itsetuntoa ja saanut monet iloitsemaan suomalaisuudestaan aivan uudella tavalla. Se yhdistää luontevalla tavalla kaikki Suomen heimot yhden kokonaisuuden, itsenäisen Suomen, sisään.